Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta | Meitä hemmotellaan hienolla festarikesällä

Viime viikolla julkistettiin uuden Warkaus soikoon -tapahtuman esiintyjäkaarti. Ja se kyllä sai tällaisen setäihmisen eli boomerin haukkomaan henkeä. Mikä kattaus, oujee!

Varkauden jättiteltan lavalle nousevat perjantaina Bess, Teflon Brothers sekä Steve´n´ Seagulls. Lauantaina esiintymislavan valtaavat Michael Monroe, Viivi ja Osmos Cosmos.

Varkauden kesäfestarien ohjelma ei kalpene isompienkaan rock- ja pop-tapahtumien rinnalla. Ja kun tietää, että myös Pieksämäelle on luvassa upea SuomiLive-festivaali, niin kyllä meitä keskisavolaisia hemmotellaan hienoilla tapahtumilla.

Pieksämäellä Poleenin puistossa lavalle nousevat Petri Nygård, Dingo, Kake Randelin, Eini, Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit, Eläkeläiset, Katri Ylander, FM2000, Chorale, Kuningasidea ja Meiju Suvas.

Molemmissa kaupungeissa on haettu kesän festareihin uutta sapluuna. Varkaudessa Sampea ja sampanjaa -konsepti ei enää toiminut kannattavasti. Yleisötavoitteistakin jäätiin.

Pieksämäki Pop kaatui järjestäjätaho RH-Entertainment Oy:n konkurssiin. Ja enemmän väkeä toivottiin myös Pieksänjärven ranta-alueelle. Uusi yrittäjä on Tiger Production Oy.

Varkaudessa uuden kesäfestivaalin taustalle tulivat Vesa Kontiainen ja ravintoloitsija Harri Kauhanen yrityksineen. Ja jälki on sen mukainen.

Kontiainen kuuluu Suomessa niihin keikka- ja tapahtumajärjestäjiin, jolla on kontaktit eri vuosikymmenten valovoimaisiin artisteihin ja bändeihin. Esiintyjäkattaus onkin sen mukainen.

Kauhanen taas voi tukeutua omiin ravintoloihinsa, joten uusi festarimiljöö Päiviönsaaren Kauppatorilla on luonteva.

Olisikin hienoa, ettei uutta konseptia ammuta ensimmäisenä kansan suussa alas. Sampea ja sampanjaa vaan ei yksinkertaisesti toiminut Pirtinvirran rannassa kaupungintalon takana, vaikka kesäillaksi tunnelmallinen paikka olikin.

Pieksämäellä SuomiLive pidetään paikassa, jonne etsitään uutta toimintaa ja tapahtumia. Toikanniemessä legendaarinen Savonsolmu saa rapistua, mutta naapuriin Pieksänjärven rannalle sopii tapahtuma jos toinen. Ja tuskin ravintola Kaunis Jorma terasseineen tykkää pahaa.

Annetaan uusiutuneille tapahtumille mahdollisuus. Ja parhaiten niitä voimme tukea ostamalla festarilipun. Miksi mennä merta edemmäksi kalaan, kun omalla kylällä tapahtuu.

Tietysti harmi, että Keski-Savon tapahtumat sattuvat samaan viikonloppuun 4.-5. elokuuta. Mutta esiintyjät eivät ole samoja, joten jokaiselle löytyy se oma suosikkinsa.

Toivotaan, että naapuripaikkakunnilta ja maakunnista festarivieraiden virta suuntautuu tänne. Nautitaan kaikki yhdessä musiikista ja kesästä.

Hienoa, että täällä tehdään kovatasoisia tapahtumia.