Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta | Vekara-Varkaus on hyvä vaihtoehto huvipuistoille

Täytyy tunnustaa yksi asia. Vaikka olen Savossa asustanut Pieksämäellä ja Mikkelissä sekä työskennellyt tapahtumia ja uutisia seuraavana toimittajana, niin en vielä neljä vuotta sitten tiennyt miten hieno ja mittava kesätapahtuma Varkaudessa on.

Toki vuodet Helsingissä vieroitti monesta asiasta Savossa, mutta silti oli aikamoinen ylläri-pylläri hoksata se. Eli piti muuttaa Varkauteen, että kokeakseen omin silmin ja korvin mikä on Vekara-Varkaus ja mistä tässä viikon kestävässä tapahtumassa on kyse.

Lopullisesti tapahtumaviikon laajuus ja mittakaavat aukesivat viime viikolla, kun Vekara-Varkauden järjestäjät esittelivät tämän vuoden tapahtumaa.

Vekara-viikosta voit lukea toisaalta tästä lehdestä. Se on vain pieni otos siitä, mitä Vekara-Varkaus koko laajuudessaan pitää sisällään.

Vekara-Varkaus on aivan omanlaisensa tapahtumaviikko.

Vekara-Varkautta on järjestetty kohta sen kolmekymmentä vuotta. Ja tapahtuma sen vain tuntuu laajenevan. Parhaimmillaan tapahtumaviikolle on osallistunut lähemmäksi 30 000 kävijää.

Kuten järjestäjä ovat todenneet Vekara-Varkaus on aivan omanlaisensa tapahtumaviikko, joka poikkeaa muista vastaavista, vaikka tarkasteltaisiin asiaa valtakunnallisesti.

Ihan omanlainen. Se istuukin hyvin Varkauden kaupungin uuteen sloganiin ja brändiin.

Ohjelma on toiminnallinen ja kaikille löytyy tekemistä. Niin lapsille, perheille kuin aikuisillekin. Vekara-Varkaus on perhekohde ja mainio vaihtoehto huvipuistoille, joiden hinnat ovat nousseet pilviin.

Vekara-Varkaudessa sen sijaan on paljon ilmaisohjelmaa ja maksullisiinkin tapahtumiin lippujen hinnat ovat maltillisia.

Olisikin hienoa, että Vekara-viikon 12.-18. kesäkuuta mahdollisimman moni ottaisi ohjelmaansa. Varkautelaisten ja lähikuntien perheiden lisäksi kaupunkiin toivotaan matkailijoita myös kauempaa. Markkinointia onkin kohdistettu Itä-Suomeen sekä Helsinki-Tampere suuntiin.

Tänä vuonna Vekara-Varkaudessa on myös tarjolla herkullisena teemana vesi. Sehän sopii vesien keskellä sijaitsevaan Varkauteen kuin nenä klovnin päähän.

Teemaa voi lähestyä monelta kantilta ja se näkyy tapahtuman toiminnallisessa ohjelmassa. Vesi on myös tapahtumaan osallistuville helppo ja tuttu teema lähestyä.

Viikko onnistuneekin takuuvarmasti. Varsinkin, jos sitä vettä ei vain tulisi viikon aikana taivaalta.