Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Yhteistyön tuloksena syntyy monipuolinen Pieksämäki-Päivä

Pieksämäellä on ryhdytty tuumasta toimeen kaupunkilaisten iloksi. On luotu uusi yksipäiväinen koko kansan kesätapahtuma, joka kantaa nimeä Pieksämäki-Päivä.

Tapahtuman ajankohta on lauantai 10. kesäkuuta. Koko päivän ajan klo 12-21 on yleisöllä alueelle vapaa pääsy.

Pieksämäki-Päivä on yhteistyön voimain ponnistus. Järjestelyistä vastaavat Pieksämäen Yrityspalvelut, Pieksämäen Yrittäjät ry, Finnish All Music & Media Oy ja Pub Kaunis Jorma.

Poleenin puistossa ja lähialueella on monenmoista nähtävää ja koettavaa. Street foodia on tarjolla moneen makuun ja makeannälkäisille on erilaisia herkkukojuja. Päivän aikana harrastejärjestöt ja -porukat esittelevät toimintaansa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Paikalliset mobilistit esittelevät vanhempaa autokalustoa ja jenkkiautoharrastajat amerikanrautojaan samalla mainostaen kesän suurta Big Wheels-harrasteautotapahtumaa. Kaksipyöräisiä kulkuneuvoja tuo esille Pieksämäen Moottoripyöräkerho ry.

Vesillä liikkumista voi kokeilla KMA-vuokrauksen vesijeteillä ja Pieksämäen Kanoottiseuran kanooteilla. Jos tuolla reissulla tulee ongelmia, auttavat pelastusnäytöstä varten paikalle saapuneet pelastuslaitoksen ammattilaiset pulaan joutuneen kuivalle maalle.

Poleenin puistossa ja lähialueella on monenmoista nähtävää ja koettavaa.

Pieksämäen Yrittäjien arpajaisissa voi voittaa puhallettavan SUP-laudan ikiomaksi vesikulkuvälineeksi. Pitkin päivää kuullaan musiikkiesityksiä ja nähdään kesäteatteriesityksiä unohtamatta Poleenin taidenäyttelyä.

Lapsille löytyy muun muassa pomppulinna ja onnenpyöräpeli. Pieksämäen kylätoimikunnat ovat mukana esitellen omaa toimintaansa houkutellen uusia asukkaita maaseutuympäristöön.

Pieksämäki-Päivän kruunaa klo 16 alkava, ensimmäistä kertaa järjestettävä Pieksämäki Blues. Tarjolla on juurimusiikkia pohjoismaiseen kärkikaartiin lukeutuvien esiintyjien voimin.

Lavalle nousevat Pepe & Jan Ahlqvist Duo, Unna & Helge Tallqvist Band ja ruotsalainen Trickbag vahvistuksenaan suomalaiskitaristi Tomi Leino.

Pub Kaunis Jorma järjestää suoran näköyhteyden lavalle maksullisesta vip-katsomosta ”kaikilla herkuilla”.

Blues on soinut aiemminkin Lampolahden rannalla Savonsolmu Beach & Blues Partyn merkeissä kahtenakymmenenäkahtena kesänä ollen valtakunnallisestikin huomioitu tapahtuma ja monen ulkopaikkakuntalaisenkin kalenterissa kesän kohokohta.

Ennakkotietojen perusteella Pieksämäki Blues on herättänyt mielenkiintoa maakuntarajojen ulkopuolella aina eteläistä Suomea myöten.

Musiikin ulkolavalla päättyessä iltayhdeksän tietämissä jatkuu ilottelu Kauniin Jorman jatkoklubilla, jossa esiintyy Ismo Haavisto One Man Band.

Monenmoista menoa ja meininkiä on siis päivän mittaan luvassa aina puolesta päivästä yömyöhään.

Tervetuloa Pieksämäki-Päivään, Pieksämäellä passataan!

Kirjoittaja on monipalveluyritys Finnish All Music & Median yrittäjä