Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorena se on pitsa jos toinenkin väännettävä – pizza-Paavo porukoineen pisteli Kotipizzaa tulille

Myllykadulla kävi viime viikolla melkoinen kuhina, kun uusi Kotipizza avasi virallisesti ovensa Pieksämäellä.

Keskiviikon ja torstain kuluessa pizzat tekivät pieksämäkeläisille kauppansa ja saivatpa ensimmäiset asiakkaat matkaansa myös yllätysämpärin. Osa sai lahjakortin.

– Porukka on hyvin löytänyt pizzerian. Luotin kyllä, että tuttu konseptimme vetää. Ja mukavasti paikalliset ovat ottaneet meidät vastaan, iloitsee Kotipizza Myllykadun yrittäjä Paavo Lempinen.

Ennakkoon pizza-Paavo oli hieman jännittänyt avajaisia. Mutta pelko oli turha, sillä pieksämäkeläiset ottivat uuden Kotipizzan omakseen. Osa ruokaili paikan päällä ja osa haki tilauksensa. Verkkokauppa sujui jopa ennakoitua aktiivisemmin.

Tämän oli huomannut myös Kotipizzan varatoimitusjohtaja, pizzamaisteri Heikki Sikström, joka oli auttamassa Myllykadulla avajaisissa.

– Parissa päivässä 600 ihmistä on hakenut pizzaa. Iso yllätys oli, miten hyvä valmius pieksämäkeläisillä oli tilata verkkokaupasta jopa premium-luokan pizzoja, Sikström sanoo.

Paavo Lempisellä yrittäminen on tullut suvun perintönä. Isä on ollut Kuopiossa pizzayrittäjänä viimeiset 10 vuotta. Paavo aloitti isänsä leivissä 16-vuotiaana ja nyt 20-vuotiaana on aika kokeilla omia siipiä Suomen nuorimpana Kotipizza-yrittäjänä.

Pieksämäelle tulo ja pizzerian avaaminen pikkukaupunkiin ei Lempinen junioria arveluttanut.

– Ketju tarjosi tätä ja hirveän hyvä fiilis on ollut alusta lähtien, kiittelee Lempinen.

Yrittäjäpolkua tukee Kotipizza-ketju, joka on antanut koulutusta moneen asiaan lainsäädännöstä käden taitoihin ja kassatyöhön. Ja osa on ollutkin tuttua jo takavuosilta. Pizzat pyörähtävät Lempiseltä kuin ammattilaiselta.

- Normaalisti meitä on 4-5 työntekijää tekemässä vuoroja. Itsekin teen kaikkia hommia ja vuoroja. Aion muuttaa osin tänne Pieksämäelle ja toiseen kämppään, toteaa pesukestävä kuopiolainen.

No, mikä on sitten pizzayrittäjän oma lempparipizza?

– Kanalankku, jota tietenkin saa Kotipizzasta, tulee vastaus empimättä.

Entä ananas? Kuuluuko se pizzaan?

– Suomalaiseen pizzaan kyllä.