Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautakauppa on tänään muutakin kuin vasara ja nauloja: K-Rauta kohentaa Varkauden seudulla rakentajien ja multasormien palveluja

Vasara ja nauloja, koko rahalla, soi rautakaupan mainosralli aikanaan monella korvamatona.

Rautakauppa on tänään kuitenkin paljon muuta työkaluja, kakkosnelosta ja kiinnitystarvikkeita. Ja sen voi todeta Varkaudessakin, kun vierailee juuri ennen pääsiäistä avatussa K-Raudassa.

Uusi K-Rauta on monipuolinen rakentajan ja multasormen ostosparatiisi, josta löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä puutavarasta, porealtaisiin ja pienkoneista puutarhatuotteisiin.

– Meillä on nyt noin 15 000 eri tuotetta eli rakentaja saa täältä kaikkea mahdollista. Vaikka tilat ovat nyt väljät ja avarat, niin kaikkea ei kuitenkaan saada esille myymälään tai pihalle. Mutta mitä ei ole, niin tilataan. Käytännössä kaikkea siis löytyy, kertoo kauppias Tommi Rossi.

Entisessä paikassa Käsityökadulla artikkeleja oli noin 10 000. Siellä myymälä ja piha olivat käyneet ahtaiksi. Nyt valikoima moninkertaistuu monilla tuotealueilla ja tällä viikolla uutena tulee myös puutarhamyymälä.

– Puutarhamyymälän avaus on 28. huhtikuuta eli juuri ennen vappua. Tarjolla silloin on simaa ja munkkeja, paljastaa Rossi.

Varkauden seudulla on selkeästi kysyntää paremmille rautakaupan palveluille.

Tommi Rossi

Uudella paikalla, osoitteessa Valssikuja 4, Varkauden portin pohjoispuolella aloittanut K-Rauta on rautakauppojen lippulaiva Keski-Savossa. Myymälässä neliöitä on 2 500 ja piha-alueella tilaa riittää.

– Tämä on hyvä sijainti ison Viitostien varrella. Tänne on helppo tulla isollakin autolla mistä suunnasta tahansa, vinkkaa Rossi.

Hän iloitsee, että K-Raudan ohella Varkaudessa on ollut viime aikoina paljon kaupan investointeja.

– Toivottavasti ne lisäävät paikkakunnan vetovoimaa ja lähiseudulta suunnattaisiin Varkauteen.

Kuudessa K-Raudassaan kauppiaat Tommi Rossi, Harri ja Arto Heiskanen työllistävät yhteensä noin 65 henkilöä ja kesäaikaan noin 90 henkilöä. Varkaudessa työskentelee noin 15 ammattilaista.

– Etsimme parhaillaan ammattitaitoista rautakaupan myyjää. Kiinnostuneet voivat olla minuun suoraan yhteydessä, Rossi kannustaa.

Entistä suurempi myymälä ja valikoima tarjoavat työtäkin entistä isommalle joukolle. Täysin uusi ja rakennettu kauppiaiden omana investointina. Panostus on kauppiaille merkittävä.

– Varkauden seudulla on selkeästi kysyntää paremmille rautakaupan palveluille, Rossi toteaa. Vanhat 1970-luvulta peräisin olevat tilat jarruttivat jo liiketoiminnan kehitystä.

Uudessa K-Raudassa on panostettu myös sisustusvalikoimaan ja puutavaraosastoon. Valikoiman muutosta havainnollistaa se, että vanhassa myymälässä puutavaralla oli 18 tuotteen verran varastopaikkoja, kun uudessa myymälässä on yli 80 erilaista puutavaratuotetta esillä.

Kauppias Rossilla onkin nyt entistä mukavampi olla, kun uudet tilat palvelevat asiakkaita ja henkilöstöä aiempaa paremmin.

– Rautakaupassa työn suola ovat tutut asiakkaat ja pitkäaikaiset asiakassuhteet, kiteyttää Rossi työnsä parhaan puolen.