Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terassikausi starttaa täysillä vapusta – ravintolat valmistautuvat kovaa vauhtia kevääseen ja kesään myös Keski-Savossa

Konttiravintola Mortonin kulmilla Varkauden Hertunrannassa on käynyt kova kuhina viimeisten viikkojen aikana.

Lumilinko on lingonnut paksun lumipeitteen terassilta, hinnasto on ruuvattu seinälle, pöydät, tuolit ja varjot ovat omilla paikoillaan valmiina vappuun ja terassikauden avajaisiin.

Ohikulkijat ovat jo malttamattomana kyselleet, joko burgerit ovat paistumassa ja kuohujuomat kylmässä.

Keski-Savon korkeudella huhtikuun loppu ja vappu on ollut perinteisesti ajankohta, jossa ravintolat laittavat taas terassinsa kuntoon.

Perjantaina 28. huhtikuuta terassinsa aukaisee Varkaudessa Morton ja moni muukin ravintola on valmistautunut kevääseen. Esimerkiksi Keskuskonttorilla on terassi odottamassa tulijoita ja Gaffer-Cafeellakin pääsee ulkotiloihin nauttimaan talon antimista.

– Vapuksi avataan. Se on meille perinteinen ajankohta. Siitä alkaa kesä, kun Morton aukeaa, toteaa Varkauden konttiravintolan ravintolapäällikkö Minna Pulliainen.

Siitä alkaa kesä, kun Morton aukeaa.

Minna Pulliainen

Mortonin kuudesta ravintolasta neljä eli Varkauden lisäksi Kuopio, Joensuu ja Jyväskylä aukeavat samaan aikaan vapuksi. Pieksämäen ja Rautalammin konttiravintolat aukeavat 12. toukokuuta.

Ainoa ympärivuotinen Morton on Helsingissä. Muut ovat rakenteeltaan kesäkontteja, joissa ei ole eristeitä. Siksi niitä ei voi eikä kannata pitää talvisin auki.

– Nämä muut ovat totutusti kesäravintoloita. Niissä kausi päättyy yleensä elokuun lopussa. Syyskuussa olemme yleensä auki enää parina viikonloppuna, Pulliainen kertoo.

Syksyllä kontit siivotaan, terassien varjot ja pehmusteet pestään. Ennen kevään avausta pöydät ja tuolit maalataan, vedet kytketään päälle, ja ne koneet ja tavarat, jotka eivät kestä kylmyyttä, tuodaan takaisin.

Avajaispäivänä eli ylihuomenna perjantaina Morton aukeaa klo 10.30 ja on auki koko viikonlopun klo 21:een ja maanantaina vappupäivänäkin klo 19:ään.

Aikaisemmasta poiketen Varkauden Morton on auki joka päivä myös toukokuussa. Uutuutena on yrityksille ja ryhmille suunnattu aamupala. Pannariaamiaista saa tilattuna klo 8-10 välillä, kun muutoin ravintola aukeaa klo 10.30.

– Ruokalistaan on tehty pieniä viilauksia, mutta meidän perinteiset suosikit Little John ja Delaware -burgerit ovat klassikkoja, jotka pysyvät aina.

Pulliainen sanoo, että Varkauden konttiravintola työllistää reilut 10 henkilöä. Rekrytoinneissa on suosittu nuoria, joilla on työhön nälkää ja halu oppia.

Tuleva kesä mennään Mortonissa tutulla rosterilla, sillä työntekijöistä vain kolme on uusia. Apuna käytetään myös ns. ekstraajakaartia. Ja kesäharjoittelupaikkoja on tarjolla paikallisille nuorille.

Mortonin valttina Hertunrannassa on sijainti. Huruslahden äärellä näkymät Pirtinvirralle ovat mainiot.

– Tämä on ihana ja rauhallinen paikka vesistön äärellä, Pulliainen muistuttaa.

Eikä kesäsateen yllättäessä tarvitse kastua tai värjötellä varjon alla. Konttiravintolan 120 asiakaspaikasta lasitetussa sisätilassa on 40 paikkaa.