Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onnea äideille ja muille sankareille – kevät on juhlien ja kukkien aikaa

Kevät on yhtä kukkien juhlaa. Ensi viikonloppuna äitejä muistetaan monen sorttisilla kukilla. Yksi saa ruusuja, toinen ruukkukukan tai kivan pionikimpun.

Ja kukkien ilotulitus jatkuu, sillä kohta ovat vuorossa sesonki, johon kuuluu ylioppilasjuhlat, valmistujaiset ja rippijuhlat.

Mutta mikä on nyt kuuminta huutoa kukkaputiikissa ja mikä voisi olla tämän kevään hittituote?

Viime syksynä Varkauden Kauppakadulla avanneen Kukkapuoti Lilyn Anni Koponen sanoo, että tämän hetken trendinä on personoidut kukkalahjat.

– Keväällä halutaan viherkasveja ja koti viihtyisämmäksi. Jos alkuvuodesta haluttiin neutraaleja värejä, niin nyt kaivataan väriä, leikkokukkia ja kukkakimppuja, Koponen kertoo.

Hän sanoo, että myös äitienpäivänä halutaan näyttävyyttä ja kauniita värejä. Leikkokukissa onkin nykyisin laaja valikoima. Värejä on paljon ja kukat ovat kestäviä. Mutta hoitaa toki niitäkin pitää.

Äitienpäivänä halutaan näyttävyyttä ja kauniita värejä.

Anni Koponen

Koponen on huomannut, että kevään suosikki on pioni. Mutta toki sireenit ja daaliat tai viherkasvit kauniissa ruukussa ovat oiva lahja.

– Yhtä oikeaa ei ole. Rohkaisenkin kaikkia siihen, että lahjaksi voi antaa jotain muuta ja uutta. Nykyisin halutaan yhä persoonallisempaa lahjaa jopa surusidonnassa. Rippilahjaksikin voi ruusujen värin vaikka sovittaa henkilön lippiksen väriin.

Ruusu on leikkokukkana kestosuosikki. Mutta nykyisin ruusuissakin on moneen lähtöön niin värin kuin koonkin puolesta.

– Oma suosikkini on capuccinon ruskea. Mutta tosi kauniita värejä on paljon. Moni tykkää myös isoista garden roses -tyyppisistä ruusuista. Niitä ei kimppuun montaa tarvitse.

Koponen muistuttaa, että kukkia voi ostaa myös arjen iloksi. Aina ei tarvitse kukkia ostaa lahjaksi tai juhlaan.

– Meidän torstaiset viikkokimput ovat olleet suosittuja. Ne sopivat hyvin arjen piristykseksi tai viemiseksi.

Kukkapuoti Lilyn aloitus on yllättänyt yrittäjän positiivisesti. Varkaudessa on useita kukkakauppoja ja kilpailu kovaa, mutta Kukkapuodillakin on oma erikoisala ja osaaminen. Lily on keskittynyt yksilöllisiin kimppuihin ja leikkokukkiin.

– Halusin pitää myös kukka- ja sidontakursseja. Ne ovatkin olleet suosittuja. On ollut myös tilauskursseja, esimerkiksi äitienpäiväksi, ja pienryhmäkursseja. Äitienpäiväviikolla voi itse sitoa kukat äidille, vinkkaa Koponen.

Hän sanoo, että juhannukseksi sidotaan kukkaseppeleitä. Kursseja on pidetty myös yritysten työhyvinvointitapahtumina.

– Personointi näkyy myös kursseilla, jossa jokainen sitoo erilaisia kimppuja. Ja kursseilla on myös erikoissidontaa, tehdään esimerkiksi kukkakoruja ja -pantoja.