Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrityspomo ja lentisvaikuttaja on liikkuvaa sorttia – töitä ennättää tehdä autossakin

KWC Nordics Oy:n toimitusjohtaja Antero Asikainen on monelle tuttu mies ympäri Savoa ja laajemminkin niin bisnespuolelta kuin urheiluelämästä.

Asikainen on yritysjohtaja ja lentopallovaikuttaja sekä yksi niistä, jotka sukkuloivat Keski-Savossa työmatkansa kunnasta toiseen.

Asikainen asuu Leppävirralla, mutta työmatka vie Pieksämäelle KWC Nordicsin eli entisen Franken tehtaalle lähes päivittäin.

Pieksämäeltä lähtöisin oleva Asikainen on monen mutkan ja maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen asettunut tukevasti Keski-Savoon. Meksikon ja Yhdysvaltojen vuosien jälkeen tie toi miehen Sorsakoskelle töihin 2000-luvun alussa.

– Etsittiin ja löydettiin sopiva asunto Leppävirralta. Ja sitten headhunterit löysivät minut Pieksämäelle Frankelle. Katsoin silloin, ettei ollut enää syytä vaihtaa asuinpaikkaa. Lapset olivat silloin pieniä ja muuttoja oli maailmalla ollut ihan tarpeeksi, muistelee Asikainen.

Asikainen ei pidä työmatkaa Leppävirran ja Pieksämäen välillä rasittavana. Jo Meksikossa ja jenkeissä työmatkat olivat pitkiä. Nyt työpaikan ja kodin väliä on noin 50 minuuttia joko valtatie 23 ja Varkauden kautta tai suoraan Jäppilän ja Tihusniemen kautta.

Yritysjohtamisessa ja seurajohtamisessa kyse on ihmisten johtamisesta.

Antero Asikainen

– Ajan molempia kautta etten urautuisi. Niin, vaikka tiet ovatkin välillä aika urautuneet, virnistää Asikainen teiden kunnosta.

– Työmatkan aikana ja aikaeron ansiosta ennätän hyvin hoitamaan firman työasioita autossa.

Kilometrejä Asikaiselle kertyy myös muista työajoista. Varsinkin aiemmin mittariin kertyi kymmeniä tuhansia kilometrejä. Ajomukavuus ja auton penkki on pitänyt olla siksi hyvät.

– Nyt ei tule enää niin paljon kilometrejä, sillä meillä on mahdollisuus etätyöhän viikoittain eikä messujakaan järjestetä nykyisin kuten ennen.

Pieksämäen tehtaalla myös monet muut käyvät töissä naapurikaupungeista. Työssäkäyntialue kattaa Mikkelin, Kuopion, Varkauden ja Jyväskylän.

Yrityksen johtamisen ja teknologiateollisuuden luottamustoimien lisäksi Asikaisen on pitänyt kiireisenä lentopallo.

Hän on monilajiseura Leppävirran Virin puheenjohtaja ja toiminut seuran väreissä myös lentopallopuolella valmentajana. Omat tytötkin pelasivat lentopalloa ja beach volleyta. Sieltä löytyi innostus lajiin.

Tänä keväänä hänet valittiin myös lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Savo Volleyn puheenjohtajaksi. SaVo on lentopalloaktiiville tuttu seura jo niistä ajoista, kun sitä perustettiin Leka Volleyn jäljiltä.

Asikainen toimi vuosia myös lentopalloliiton varapuheenjohtajana. Kun se pesti päättyi, niin oli sopiva sauma hypätä SaVo:n keulaan.

– Olen pystynyt aika hyvin yhdistämään yritysjohtajan tehtävät ja vapaa-ajan harrastukset. Molemmissa, yritysjohtamisessa ja seurajohtamisessa, kyse on ihmisten johtamisesta, kiteyttää Asikainen.

KWC Nordicsin palveluksessa on nykyisin 97 henkilöä, joista valtaosa työskentelee Pieksämäen tehtaalla. Aluemyynnin ihmisiä on myös Oulussa ja Helsingissä.

KWC:n tuotteita on erilaiset pesu- ja desinfiointikoneet, sterilisaattorit, huuhteluhuoneiden laitteet ja kuivauskaapit.